Povestea unui absolvent - Ionuț-Cosmin Barani

Povestea unui absolvent – Ionuț-Cosmin Barani

Numele și Prenumele: Ionuț – Cosmin Barani

Specializarea de licență absolvită: Management

Anul absolvirii: 2012

O spun cât se poate de des și cu mândrie că sunt absolvent al Facultății de Știinte Economice Oradea. Fără să vrei sau să îți dai seama, viața de student te acaparează iar colegii devin a doua ta familie și sălile de curs a doua casă. În ciuda începutului timid, viața studențească a ajuns să fie cea mai frumoasă perioadă din viața mea iar singurul regret pe care îl am acum e că a ținut doar trei ani. Timpul a trecut inexorabil și ireversibil, dar va rămâne mereu vie amintirea celor mai frumoși ani. Ca student la specializarea management am avut ocazia să mă implic în cercul științific Excelsior, o oportunitate unică de a-ți cunoaște mai bine colegii, de a lua parte la schimbări importante și nu în ultimul rând de a face performanță cu zâmbetul pe buze.

Am avut sansa să întâlnesc oameni deosebiți, colegi și cadre didactice deopotrivă, cu care am legat strânse prietenii și relații profesionale de succes. Cea mai mare realizare ca student a fost obținerea Premiului Special SSMAR în cadrul Olimpiadei Naționale a Studenților Economiști desfășurată la Cluj-Napoca, în mai 2012. Am cunoscut elita studenților de management de la cele mai importante universități din țară și am dobândit o experiență incomparabilă, care imi este de mare folos în prezent. Această distincție înseamnă pentru mine o încununare a efortului depus în cei trei ani și în același timp e dovada de neclintit a profesionalismului și talentului cadrelor didactice a acestei facultăți.

Setul de valori și calități dezvoltate pe parcursul facultății reprezintă o trusă cu instrumentele necesare pentru dezvoltarea profesională și personală, și spun acest lucru pentru că le utilizez cu succes în fiecare zi. Maturitatea, profesionalismul, excelența, abilitățile de comunicare și organizare sunt câteva din aptitudinile asimilate, indispensabile în lumea reală.

În prezent sunt masterand la o universitate din Marea Britanie și studiez Managementul Financiar International în cadrul unui program MBA, având oportunitatea în timpul liber să colaborez cu specialiști internaționali în consultanță financiară. Succesul reprezintă din punctul meu de vedere o funcție de cunoștine, abilități și calități personale, iar facultatea a fost locul în care mi-am dezvoltat aceste trei elemente cruciale.

În încheiere aș dori să împărtășesc o credință personală, exprimată cât se poate de succint și care vorbește de la sine: „Better never stops!”.