Bosch demareaza angajarile pentru noua investitie de la Cluj

Bosch demareaza angajarile pentru noua investitie de la Cluj

La inceputul lunii mai, Grupul Bosch a demarat lucrarile de constructie pentru noua fabrica din Cluj, destinata productiei si dezvoltarii unitatilor electronice de comanda pentru industria auto. Grupul Bosch anunta faptul ca acum va incepe sa caute ingineri cu diferite specializari si personal din domeniul economic si administrativ. Posturile libere sunt afisate pe site-ul companiei, www.bosch.com.ro, la sectiunea „Cariere“, si pe doua site-uri importante, specializate pe recrutarea candidatilor: www.bestjobs.ro si www.ejobs.ro. Pana la sfarsitul anului viitor, in jur de 325 de angajati isi vor desfasura activitatea in cadrul unitatii de la Cluj, atat in domeniul productiei si cercetarii, cat si in cel administrativ. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa.

Deoarece lucrarile de constructie avanseaza conform planului, urmand a fi finalizate in a doua jumatate a anului 2013, Bosch anunta demararea angajarilor. „Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important, urmand ca aici sa se construiasca atat un centru de cercetare si dezvoltare, cat si o unitate de productie pentru industria auto. Bosch acorda o mare importanta pregatirii angajatilor sai, iar posturile pe care dorim sa le ocupam presupun perioade diferite de adaptare si training. Intrucat pozitia de inginer necesita o perioada de acomodare si de training mai indelungata, vom incepe cautarile pentru aceste pozitii. Intr-o prima faza cautam ingineri atat pentru centrul de cercetare si dezvoltare de la Cluj, cat si ingineri pentru unitatea de productie, acestia urmand sa fie trimisi pentru scolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franta sau Ungaria“ a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL si reprezentanta grupului Bosch in Romania.

Intr-o prima faza, cea de constructie, investitiile planificate se ridica la valoarea de 77 de milioane de euro. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei orase: Bucuresti, Blaj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, echipamente auto pentru piata de aftermarket, dar si prin BSH Electrocasnice SRL (din 1999). Din 2005, la Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Din 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. La inceputul anului 2012, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania a ajuns la circa 1.400 de persoane.

Despre Robert Bosch SRL

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor financiare, in anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vanzari de 51,5 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit in 2011 peste 4,2 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile.

Compania a fost infiintata in 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitand companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92% din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH.