Povestea unui absolvent - Raluca Sotoc

Povestea unui absolvent – Raluca Sotoc

Numele şi prenumele: Sotoc Raluca

Specializarea de licenţă absolvită: ECTS

Anul absolvirii: 2010

Mă numesc Raluca Sotoc şi am 22 de ani. Sunt absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea ECTS şi masterandă anul I la specializarea EAATIO.

În prezent, lucrez ca şi economist  în cadrul departamentului financiar-contabil al unei companii orădene.  Recunosc că mi-a fost destul de greu să gasesc un loc de muncă în domeniu, mai ales având în vedere faptul că am absolvit facultatea într- o perioadă de recesiune economică.

Aruncând o privire de ansamblu asupra anului  care a trecut , îmi amintesc că aşteptam cu nerăbdare să scap de emoţiile examenelor, de susţinerea lucrării de licenţă..şi apoi să mă declar cu mândrie Economist!  Aşteptările mele..? Cred că erau în mare parte comune colegilor mei absolvenţi. Îmi doream să îmi gasesc un loc de muncă motivant, care să mă ajute să mă dezvolt pe plan profesional. După câteva saptmâni de vacanţă am început să fac practică în cadrul Serviciului Programe, Prognoze, Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană la Consiliul Judeţean Bihor. Pot să spun că până atunci nu eram foarte conştientă de cât de mult mă poate ajuta un stagiu de practică. Până în momentul în care am început să caut un loc de muncă, credeam că absolvirea unei facultăţii şi notele bune îmi vor fi de ajuns. Dezamagirea confruntării cu realitatea m- a determinat să mă straduiesc să suplinesc lipsa experienţei, solicitată de toţi angajatorii. Din toamnă pană la sfârşitul anului am făcut practică în cadrul departamentului în care în prezent lucrez.  Consider că orice experienţă poate ajuta foarte mult şi de aceea încerc să profit de fiecare şansă oferită. Sunt doar la început de drum, mai am multe de învăţat şi îmi păstrez speranţa că societatea va fi mai receptivă în sprijinirea tinerilor absolvenţi şi va aprecia mai mult plusul de valoare dobândit pe băncile facultăţii.