Oportunitate pentru studenți - Elie Wiesel Study Tour 2022 - American Councils for International Education - Romania

Oportunitate pentru studenți – Elie Wiesel Study Tour 2022 – American Councils for International Education – Romania

Ambasada Statelor Unite în România și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România și a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel invită studenții, masteranzii și doctoranzii cu cetățenie română, cu vârsta între 20 și 27 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour, care se va desfășura în perioada 18-29 august 2022. 

Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler, vizite în orașul Trnava din Slovacia, deplasare către Ungaria și vizite în Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. 

Organizatorii vor selecta un număr de 15 participanți, în urma evaluării aplicației. Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 13 Iulie 2022, completând formularul disponibil aici. https://forms.office.com/r/ahKe7VEzAy    

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a cincea ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. 

Competiția este deschisă studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc cumulativ condițiile care se regăsesc în comunicatul de presă atașat. 

Comunicat de presa_EW Study Tour 2022

 

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe site-ul:  

https://americancouncils.ro/