Conferința "Criza, Euro, România" la Biblioteca Județeană din Oradea - 21 mai 2014

Conferința “Criza, Euro, România” la Biblioteca Județeană din Oradea – 21 mai 2014

Miercuri, 21.05.2014 de la orele 13:00 în amfiteatrul Bibliotecii Județene “Gheorghe Șincai” economiștii de la facultate s-au întâlnit cu cei de la liceu: profesorii și studenții Facultății de Științe Economice s-au întâlnit cu profesorii și elevii Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea.

Rezultatul a fost conferința intitulată “Criza, Euro și România” în prezentarea prof. univ. dr. Daniela-Mărioara Zăpodeanu, prodecanul Facultății de Stiințe Economice. A fost un succes; elevii, studenții, profesorii participanți au purtat discuții interesante pe marginea subiectelor prezentate.

Tot cu această ocazie a avut loc prezentarea ofertei educaționale a Facultății de Științe Economice a Universității Oradea. Parteneriatul între Facultatea de Științe Economice și Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea e vechi și trainic. S-a concretizat în foarte multe feluri: profesori de la Liceul Economic au predat la facultate, unii dintre ei fiind dintre cei care au constituit corpul profesoral al facultății, începând cu 1991. Foarte mulți dintre elevii Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea au avut și continuă să aibă ca primă opțiune academică Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea. Cadre didactice de la Facultatea de Științe Economice au fost de mai multe ori la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea ca invitați la activități cu elevii, ca îndrumători a lucrărilor de grad ale profesorilor de acolo. Iar colaborarea nu se oprește aici. De asemenea, conducerile celor două unități de învățământ colaborează dovedind că se cunosc și că participă împreună la îndeplinirea misiunii lor educaționale, aceea a mai binelui învățământului și economiei românești, bihorene și orădene.