Aplica acum! Oferta de burse DAAD pentru anul universitar 2015-2016

Aplica acum! Oferta de burse DAAD pentru anul universitar 2015-2016

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/ German Academic Exchange Service) ofera pentru anul academic 2015/2016 peste 100 de burse individuale pentru studenti, absolventi, doctoranzi si cercetatori.
Sunt finantate cursuri de limba, cursuri de limbaj de specialitate si civilizatie germana, programe de masterat, precum si stagii de cercetare in cadrul programelor de doctorat. Doresc totodata sa va atrag atentia asupra faptului, ca DAAD finanteaza inclusiv si programe cu predare in limba engleza.
DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/Serviciul German de Schimb Academic) oferă burse pentru şcoli de vară (cursuri de limbă, limbaj de specialitate, cultură şi civilizaţie), studii de master şi stagii de cercetare în cadrul universităţilor din Germania, pentru anul universitar 2015/2016. DAAD finanţează inclusiv programe cu predare în limba engleză.Termenele limită de depunere a dosarelor sunt:

  • 31 octombrie 2014: burse de masterat pentru artişti. În cadrul acestui program pot aplica absolvenţi din următoarele domenii: arhitectură, artă, muzică, actorie, film şi design.
  • 15 noiembrie 2014: burse de masterat şi stagii de cercetare, destinate absolvenţilor din domeniul economic, masteranzilor, doctoranzilor şi cercetătorilor din cadrul universităţilor din România.
  • 17 noiembrie 2014: burse de masterat destinate absolvenţilor tuturor disciplinelor (excl. domeniile artistice şi economic)
  • 30 noiembrie 2014: burse pentru cursuri universitare de vară în Germania, destinate studenţilor şi masteranzilor, care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele de limbă, de limbaj de specialitate şi civilizaţie germană.

Informaţii detaliate privind condiţiile de aplicare, actele necesare şi cuantumul bursei pot fi consultate pe site-ul www.daad.ro.

DAAD este cea mai mare organizaţie la nivel mondial care sprijină cooperarea internaţională în domeniul academic. Obiectivele sale principale constau în organizarea şi finanţarea schimbului de studenţi şi cercetători, informarea în întreaga lume despre Germania ca loc de studiu şi cercetare, intermedierea de cadre didactice universitare şi încurajarea procesului de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane.

În fiecare an DAAD finanţează stagiile în Germania a peste 600 de studenţi şi cercetători români, în cadrul unor programe individuale de bursă şi al proiectelor de cooperare instituţională. De asemenea, anual sunt susţinuţi financiar peste 200 de cetăţeni germani, care doresc să studieze, să predea sau să cerceteze în România. În plus DAAD sprijină numeroase proiecte de cooperare academică româno-germană. Volumul finanţării acordate României anual se situează în jurul a 3 milioane EUR.

Pentru întrebări suplimentare privind comunicatul de presă:

Dieter Muller mueller@daad.ro 021 – 310.15.40