Concursul Costin Murgescu pentru cercetare în economie 2014

Concursul Costin Murgescu pentru cercetare în economie 2014

Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar lansează cea de-a treia ediţie a Concursului Costin Murgescu pentru cercetare în economie, 2014.
 Concursul este destinat studenţilor români, masteranzi și doctoranzi, înscrişi la o universitate din România sau din străinătate. Câştigătorul va fi desemnat de un juriu format din membri ai lumii academice şi de cercetare din ţară şi străinătate şi va fi recompensat cu un premiu în valoare de 3.000 de euro.

Concursul doreşte să ofere o şansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluţiile economice contemporane, indiferent carei școli de gândire economică aparțin, şi să îi promoveze în rândul specialiştilor de valoare.

A2-concursREVOLIDEIalb-verde-layersÎn spiritul ideilor lui Costin Murgescu (economist, avocat, jurnalist, cercetător, diplomat, autor al mai multor cărți printre care și “Mersul ideilor economice la români”), organizatorii doresc să incite tinerii masteranzi și doctoranzi să dezvolte o gândire largă, cuprinzătoare a fenomenelor socio-economice și politice izvorâte din vâltoarea primei crize a globalizării. Este momentul când se poartă o dispută incitantă între apărarea valorilor pieței și contestarea lor, uneori cu speranța în capacitatea de păstrare a bunăstării prin apelul la mijloacele intervenției publice. Credem că tinerii cercetători sunt cei mai interesați de prefigurarea lumii în care vor trăi.

Evaluarea eseului va avea în vedere noutatea şi originalitatea temei sau a perspectivei abordate, dar va pune accent şi pe clădirea argumentaţiei şi stilul redactării.

În concurs se pot înscrie studenţi sub 31 de ani. Eseurile vor fi redactate în limba engleză. Data limită a înscrierii în concurs este 15 decembrie 2013, data limită de trimitere a eseurilor este 15 martie 2014, iar câştigătorul va fi anunţat pe 10 iunie 2014. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul concursului.

Afișul concursului este aici.

Regulamentul concursului

Pagina concursului

Contul de Facebook

Câștigătorii edițiilor precedente