Concursul Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie

Concursul Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie

Studenții mai au o lună la dispoziție pentru a se înscrie la Concursul Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie

Termenul limită pentru înscrierea la a doua ediție a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie este 10 decembrie 2012. La concurs pot participa studenți români, cu vârsta sub 31 de ani, înscriși la un program de masterat sau de doctorat. Câştigătorul concursului va fi desemnat de un juriu format din membri ai lumii academice şi de cercetare din ţară şi străinătate şi va fi recompensat cu un premiu în valoare de 3.000 de euro.

În această etapă a concursului se așteaptă de la studenții ce doresc să participe la concurs rezumatul eseului pentru concurs, împreună cu documentele menționate în regulament. Atât rezumatele cât și eseurile vor fi redactate în limba engleză.

Concursul Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie doreşte să ofere o şansă de afirmare tinerilor români preocupaţi de macroeconomie şi discipline de graniță, care cercetează evoluţiile economice contemporane şi să îi promoveze în rândul specialiştilor de valoare. Purtând numele profesorului Costin Murgescu, (economist, avocat, jurnalist, cercetător, diplomat, autor al mai multor cărți printre care și “Mersul ideilor economice la români”) concursul încurajează ideile noi în macroeconomie, pluridisciplinaritatea în abordarea subiectelor şi analiza fenomenelor din perspectiva stabilităţii economico-financiare. În cadrul evaluării, pe lângă noutatea şi originalitatea temei sau a perspectivei abordate, se va pune accent şi pe clădirea argumentaţiei şi stilul redactării.

La prima ediție a concursului s-au înscris 32 de studenți de la universități din România și din străinătate, iar lucrarea câșigătoare a fost a Mariei Bolboacă, disponibilă la secțiunea concursului de pe site. Juriul și-a exprimat aprecierea pentru înalta calitate științifică a eseurilor finaliste. FGDB așteaptă ca și a doua ediție să întrunească lucrări valoroase.
Detalii gasiti la link: http://www.fgdb.ro/noutati/-97.html