Oportunitate de formare profesională în Hajdúszoboszló (Ungaria) în domeniul Turistic

Oportunitate de formare profesională în Hajdúszoboszló (Ungaria) în domeniul Turistic

Asociația Științifică Michiel de Ruyter din Partium din Oradea lansează în cadrul Programului Leonardo da Vinci, una dintre secţiunile Programului Lifelong Learning, proiectul Training Vocațional Turistic în Debrecen. Acest proiect este al treilea proiect LLP organizat de asociaţie, primele două înregistrând succes atât din punctul de vedere al participanţilor cât şi din punctul de vedere al asociaţiei şi al partenerilor implicaţi.

Obiectivul proiectului este de a oferi oportunitatea unui număr de 10 tineri de a participa la un training în domeniul turistic. Durata trainingului vocațional va fi de 6 luni (30 ianuarie 2012 – 29 iulie 2012), și se va desfășura în complexul de 3 stele Spa- and Wellness Hotel Barátság.

Grupul țintă al proiectului include persoane tinere care au terminat recent studiile în domeniul turistic sau economic, sau persoane care nu au găsit încă loc de muncă în domeniul absolvit.

În perioada celor șase luni de training vocaţional, participanţii vor avea ocazia să acumuleze noi experienţe prin intermediul unei game variate de activităţi din domeniul turistic. Ei vor avea şansa de a cunoaşte cum funcţionează un hotel, cultura economică şi turistică din Ungaria. Candidații vor avea posibilitatea de a alege din 5 module de formare: domeniul wellness, recepție, organizare de evenimente-ospătar, asistent manager (back office) și agent turism.

După etapa de selecţie, participanţii selectaţi vor urma un curs de pregătire lingvistică şi vor participa la activităţi de pregătire culturală, iar în urma pregătirilor vor începe trainingul profesional. După terminarea stagiului, participantii vor primi diplome Europass Mobility, recunoscute oficial în Uniunea Europeană, și vor avea experiența necesară în domeniu, ceea ce este cerută de regulă de angajatori. Astfel șansa lor de angajare în domeniul turistic va crește.

Proiectul este inițiat și coordonat de Asociația Științifică Michiel de Ruyter din Partium, partenerul din Ungaria fiind Észak-alföld Fejlődéséért Egyesület, iar locația trainingului este hotelul de 3 stele Spa- and Wellness Hotel Barátság. Susţinătorul financiar al proiectului este Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Cazarea, masa și transportul (intern și internațional) va fi asigurat din bugetul proiectului, și fiecare participant va primi lunar 150 Euro bani de buzunar.

Cerințe:

  • Cunoaşterea obligatorie a limbii engleze și maghiare la nivel conversaţional
  • Absolvenți de facultatea sau liceu (specializare economică sau turistică)
  • Acceptarea și respectarea prevederilor contractuale

Cei interesaţi sunt rugaţi să completeze Formularul de candidatură şi CV-ul şi să trimită aceste documente la adresa . Formularele necesare pentru înscriere se găsesc pe site-ul www.deruyter.ro/ro. Candidaţii vor fi selectaţi în două etape: etapa de analizare a candidaturilor (cv, formular) şi etapa interviurilor.

Termen limită de aplicare: 9 decembrie 2011, vineri, ora 24

INFORMAȚII: , +4-0747-049.838, +4-0723-68.17.17, www.llp-ro.ro