Scoala Altfel 2016 la FSE

Scoala Altfel 2016 la FSE

Activitățile organizate la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea în Săptămâna „Școala Altfel 2016: Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Colectivul Departamentului de Management-Marketing (DMM) din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea, a organizat  în perioada 18-22 aprilie 2016 o serie de activități în cadrul unor cursuri deschise/evenimente care au oferit elevilor oportunități de cunoaștere a posibilei lor cariere de student, de cultivare a preocupărilor și înclinațiilor lor antreprenoriale, de lărgire a orizontului personal și profesional, contribuind la consolidarea relațiilor între mediul preuniversitar și cel academic, între cadrele didactice din licee și cele din facultatea noastră în scopul unor posibile proiecte comune în beneficiul tuturor părților implicate.

Nr. crt   Descrierea evenimentului Coordonator eveniment Participanți
1. Marți, 19.04.2016

Interval orar: 10-12

Sala: F208

Managementul inovării –

Diseminarea evenimentului How is made? – atelier experențial de stimulare a creativității” – faza 3, prezentare lucrări realizate în echipe de către studenții anului III, specializarea Management (lucrări din deșeuri cu tehnica compoziției cu moduli pe o suprafata plană (colaje) si trimensional cu moduli din aceeași familie pentru generarea de idei de produse de ex: decorațiuni primăvară, perdele de soare …)

Beneficii participanți:

– testarea cunoștintelor dobândite

– identificarea înclinației antreprenoriale

– dezvoltare personală prin stimularea creativității

prof. univ. dr. Elena BOTEZAT 1. Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”

2. Colegiul Național  “Emanuil Gojdu”

3. Colegiul Economic “Partenie Cosma”

2. Miercuri, 20.04.2016

Interval orar: 12-14

Sala: Aula Magna

Clubul antreprenorilor DMM – prezentarea unor modele de antreprenori de succes din rândul studenților, masteranzilor și absolvenților  domeniilor de Management și Marketing din cadrul facultății noastre, în fața unui auditoriu format din studenți, masteranzi și elevi de la licee din județul Bihor.
Scopul evenimentului a fost: încurajarea și susținerea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor în vederea deschiderii propriei afaceri pornind de la pasiunile avute de fiecare. În acest fel, urmărim să fim și să poziționăm instituția noastră în conștiința pieței ca o facultate furnizoare de educație antreprenorială.
lect. univ. dr. Remus ROȘCA 1. Liceul Tehnologic Horea Marghita

2. Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”

3. Joi 21.04.2016

Interval orar: 10-12

Sala: F208

Comportamentul consumatorului –

Consumul de produse destinate tinerilor –

prezentarea unui material audio-video legat de consumul de produse destinate tinerilor pe piața de consum din SUA, în module de câte 15 minute.

Elevii au avut posibilitatea de interacțiune cu studenții programelor de studii Management și Marketing precum și de a participa activ la dezbaterea privind decizia în cazul produselor destinate adolescenților și copiilor și vor putea identifica contextul factorilor de influență ai acesteia.

Achiziții cognitive: cunoașterea problematicii legate de consumul specific de produse adresate tinerilor și factori de influență decizională.

lect. univ. dr. Dinu SASU Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”
4. JOI, 21.04.2016

Interval orar: 12-14

Sala: E 011

Atelier tematic: Cunoaște-te pe tine, cunoaște-ne pe noi!

Elevii au învățat despre importanța cunoașterii de sine, au interacționat cu studenții facultății noastre și cadrele didactice de la Departamentul de Management-Marketing. La această activitate a participat doamna psiholog. dr. Adriana Borza, împreună cu studenții voluntari ai Centrului de servicii pentru carieră al Universității din Oradea.

lect. univ. dr. Mirabela MATEI  1.Colegiul Tehnic “Traian Vuia”

2.Colegiul Național “Mihai Eminescu”

 

La finalul activităților, elevii și profesorii însoțiți cadrele didactice ale DMM, au făcut un  tur prin campusul universitar și au vizitat Biblioteca Universității din Oradea fiind întâmpinați și ghidați aici de personalul acesteia.

Mulțumim oaspeților noștri și gazdelor implicate!

 

Coordonatori activități:
Conf. univ. dr. Maria-Madela Abrudan
Lect. univ.dr. Dinu Sasu

Oradea, 4 mai 2016