Comunicat  - Concurs Mot à monde

Comunicat – Concurs Mot à monde

Facultatea de Științe Economice din Oradea, prin Departamentul de Afaceri Internaționale, este singura facultate de nefilologi din țară care participă neîntrerupt, de 5 ani, la Concursul național de traducere din limba franceză, Mot à monde organizat de Ambasada Franței la București și de Agenția Universitară a Francofoniei.

Juriul a avut în acest an o sarcină dificilă, deoarece a evaluat lucrările a aproape 50 de studenți orădeni la științe economice și la drept, coordonați în timpul anilor universitari de profesorii de limbi străine pentru afaceri de la Departamentul de Afaceri Internaționale; nefilologii au avut astfel o prezență notabilă la nivel național.

Faza locală a Concursului Mot à monde (nefilologi) și-a premiat în data de 4 iunie câștigătorii și pe toți cei care s-au implicat în această activitate, traducând, ca în fiecare an, un fragment din romanul care a obținut premiul Prix des Cinq Continents, decernat de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF). La eveniment au fost prezenți și câștigătorii din anii anteriori.

În anul 2014 studenții au obținut următoarele rezultate la faza locală a concursului: locul 1 – Carla Ieran (anul I), care a fost prezentă și la Ceremonia finală de la Cluj, având posibilitatea de a-l întâlni Amal Sewtohul, autorul romanului Made in Mauritius, laureat în 2013; locul 2 – Căpuș Călin și Jurjuț Ionela Paula (anul II); locul 3 Laza Cristina și Buda Daniela (Master, anul II).

Faptul că din 2014 s-au alăturat acestui concurs și Academia de Studii Economice din București sau Universitatea de Stat din Chișinău demonstrează interesul pe care limbile străine îl trezesc dincolo de specializarea filologică. Îi felicităm pe toți participanții pasionați de limba franceză și așteptăm ca tot mai mulți studenți să se alăture în anii următori echipei “mot-à-monde-iștilor”.

 

Întocmit de

Lect.dr. Felicia Constantin

Facultatea de Științe Economice