Bucharest Summer University - Școala internațională de vară a Academiei de Studii Economice, București

Bucharest Summer University – Școala internațională de vară a Academiei de Studii Economice, București

Academia de Studii Economice, prin intermediul Senatului Studentesc, organizeaza anul acesta cea de-a saptea editie a scolii de vara „Bucharest Summer University”.

In perioada 14-28 august 2011, 55 de studenti din intreaga lume vor asista la conferinte si vor lua parte, cu specialisti internationali de renume din mediul academic si cel de afaceri, la dezbateri pe tema „Energie si crestere economica”. In fiecare an, evenimentul a atins standarde si performante din ce in ce mai inalte atat din punct de vedere al participantilor, al curriculumului cat si din punct de vedere al organizarii.

Editia din acest an a “Bucharest Summer University”, isi propune sa provoace discutii pe marginea unor subiecte de mare actualitate si anvergura. Participantii vor studia conceptele fundamentale din domeniu (producere, transport, rafinare) aplicate formelor conventionale de energie (petrol, gaze naturale si carbune), vor afla mai multe despre politici, practici si preturi in domeniul energiei practicate de tarile exportatoare, respectiv importatoare de energie, vor intelege mecanismul de functionare al pietei de energie la nivel mondial, european si romanesc dar vor aborda si conceptul de securitate energetica. Prin intermediul studiilor de caz, vor intelege impactul economic si de dezvoltare pe care il are capacitatea de a produce energie asupra societatilor si comunitatilor. Nu in ultimul rand, vor afla in ce masura poate fi valorificat potentialul de intrebuintare al formelor alternative de energie spre a minimiza efectele negative asupra climei si a mediului inconjurator.

La sfarsitul celor 2 saptamani, in urma unui examen de verificare, cursantii vor putea obtine 5 ECTS (puncte de credit transferabile international).

Scoala de vara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti propune un cadru multicultural in care fiecare participant poate afla mai multe despre cultura romaneasca, dar si despre cultura celorlalte regiuni ale  lumii reprezentate la “Bucharest Summer University”. Cursurile interactive si activitatile academice vor fi imbinate cu actiuni recreative, petreceri, excursii si seri culturale, menite sa ofere participantilor o experienta unica si de neuitat. Participantii vor avea ocazia sa viziteze o parte din peisajele minunate si obiectivele turistice ale Romaniei, pe parcursul unei excursii de un week-end prin tara.

Pentru cei interesati, exista trei modalitati de aplicare la “Bucharest Summer University”:

  • Bursa care acopera integral costurile participarii : Deadline : 10 iunie
  • Bursa partiala: Deadline: 24 iunie
  • Aplicatie standard: Deadline: 24 iunie

Mai multe detalii pot fi obtinute accesand site-ul oficial al “Bucharest Summer University”, www.bsu.ase.ro.