Povestea unui absolvent - Raluca Matiu

Povestea unui absolvent – Raluca Matiu

 

Numele şi prenumele: Matiu Raluca

Specializarea de licenţă absolvită: Economia cormerțului, turismului și serviciilor

Anul absolvirii: 2010

Anul 2010 a certificat eforturile mele din cei trei ani de studenţie. Atunci am absolvit Studiile licențiale, specializarea Economia comețului, turismului și serviciilor.

Momentan urmez Studiile masterale la Facultatea de Științe Economice, specializarea Economia și administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității.

Preocupările mele după licență au fost de a-mi găsi un loc de muncă, însă nu a fost posibil pentru că nu aveam experiența necesară și pentru că nu doream să îmi neglijez studiile.

Consider că investiția în propria dezvoltare este cea mai importantă, singura care mă va ajuta să corespund cerințelor practice ale mediului de business și mi-am propus să profit de aceste șanse și de beneficiile pe care le aduce statutul de student.

Am optat pentru un stagiu de practică în strainătate: Programul Educațional Erasmusburse de plasamente în practicăși consider că această experienţă va contribui la dezvoltarea mea personală şi profesională, dobândind astfel cunoștințele necesare obţinerii unei slujbe în domeniul pe care îl studiez.

Îmi doresc să ma implic în cât mai multe activități, să învăț cât mai multe lucruri de la oameni pregătiți și cu experiență.

În prezent sunt membră în cadrul Consiliul FSE, unde mă bucur să pot promova  interesele studențești și să inițiez propuneri în interesul colegilor mei. Contactul cu cadrele universitare este important, fiind pentru mine un exemplu privind atât competenţa cât şi capacitatea de soluționare a problemelor.

Este foarte importantă pregătirea universitară de care am beneficiat în acest timp, perioadă în care am considerat firesc să fiu activă, să mă implic în cât mai multe activități care îmi permit să învăț ceva nou. Am încercat să îmbin educația formală, pe care o consider foarte importantă, însă nu suficientă pentru pregătirea unui specialist competitiv, cu educația non-formală–participarea la olimpiade, evenimentele organizate la nivelul facultății, conferințe, dezbateri și alte evenimente care contribuie la dezvoltarea multilaterală și formarea personalității prin manifestarea responsabilității, a inițiativei și a abilităților de lider.

Ai grijă de gândurile tale pentru că se vor transforma în vorbe.

Ai grijă de vorbele tale pentru că se vor transforma în fapte.

Ai grijă de faptele tale pentru că se vor transforma în obiceiuri.

Ai grijă de obiceiurile tale pentru că vor fi caracterul tău.

Ai grijă de caracterul tău pentru că el va influenţa destinul tău…viaţa ta.

(Frank Outlaw)